Over JH

Ik heet Joanne en ik woon in Nederland, daarom heet dit blog “Joanne Hollandaise.” Ik kom oorspronkelijk uit Canada, maar ik woon in Nederland al 10 jaar! Ik ben ook recent Nederlander geworden. Een hele bijzondere dag was dat. Ik heb een aantal jaren geblogd bij Zoe Livana Handmade. Dit blog gaat over mijn hobby, naaien. Ik vind naaien wel leuk, maar mijn passie ligt meer bij koken en eten.

Toen ik eerst naar Nederland kwam, was het wel een culture-shock, ook al is de cultuur best wel dichtbij die van Canada. Wat viel mij op was het eten cultuur. Nederlanders houden over het algemeen van eenvoudige eten: brood, brood, nog meer brood, en stampot of holland’s kost. Ik vond het hartstikke lekker, daar niet van. Vooral dingen zoals hagelslag, appelstroop, en hollandse kaas voor op brood. En de yogurt en melk was niet te vergelijken met de lage kwaliteit zuivelproducten die ik aan gewend was in Canada.

Ik was opgegroeid in een familie waar eten zelf maken de norm was. Wij hadden bijna nooit koekjes in huis die uit de supermarkt kwam. Zelfs het brood was heel vaak door mijn Opa of moeder gemaakt. Opa en Oma hadden ook een heel groot groente tuin en de hele familie hebben profijt van elk jaar. Ik heb ook op school leren koken en dat vond ik heel erg leuk.

De koekjes waren best wel lekker uit de supermarkt in Nederland, maar ik wou toch wel wat dingen maken die ik een beetje miste. Muffins, bijvoorbeeld, en cheesecake. Ik was verbaast dat ik sommige ‘basis’ dingen niet kon vinden, bijvoorbeeld chocolade chips en baking soda. Ik moest wat improviseren in het begin, maar ik heb uiteindelijk heerlijke dingen gemaakt.

Doorspoelen tot nu. Ik ben natuurlijk niet hetzelfde persoon als 10 jaar geleden. Ik eet heel andere dingen, maar ik blijf dingen lekker zelf maken. Wat je vindt op dit webblog is mijn tocht (journey) naar gezondheid en wellness. Ik ga recepten met jou delen die ‘gezond’ zijn, maar ook lekker. De recepten zal over het algemeen vrij van gluten en gerafineerd suikers zijn, tenzij anders vermeld. Ik ga ook proberen een bron te zijn voor alles wat je nodig hebt om dingen in je keuken te regelen; denk aan eten plannen, conversies, printables en dat soort dingen.

Image courtesy of Foodie’s Feed

Popular Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *