Tussendoortje

Pittige Mesquite Noten

Wednesday, 26th August 2015

Heb jij wel eens mesquite bbq gehad? In Canada, toen ik jonger was, at ik heel vaak mesquite bbq chips. Die waren zoet en pittig en heel krokant kettle chips. Heerlijk. Gelukkig heeft Nederland deze smaak niet.  Oorspronkelijk komt de mesquite plant uit de warme regio’s in Noord America, zoals Texas en Mexico. Mesquite bbq heeft met de hout die ze gebruiken om te barbecuen. Aan de andere kant is mesquite poeder gemaakt door het fijnmalen van de mesquite erwten. Deze poeder is rijk aan eiwit (11-17%), voedingsvezels (25%), en heeft ook magnesium, kalk, kalium, ijzer, zink en lysine. 

mesquite-noten-kruiden

mesquite-noten-ingredienten

Maar is het een echte superfood? Dat denk ik niet. Als vervanger van witte meel of suiker is het zeker gezonder, maar dat het echt supervoedend door de vitamines is het niet.  Daarnaast moet je van de smaak houden. En dat had ik in eerst instantie helemaal niet… De meeste recepten online die mesquite poeder gebruiken zijn gewoon zoete gerechten, zoals smoothies en koekjes. Maar de smaak vond ik niet zo lekker in combinatie met zoete dingen.

mesquite-nuts-eggwhite

mesquite-nuts-mixing

Daarom kwam ik terug naar mesquite bbq.  Ik wou heel graag de smaak van die mesquite bbq chips namaken. Ik dacht, die poeder heb ik in de kast, laat ik een recept opzoeken voor mesquite kruiden. Maar al die kruiden mixes hadden helemaal geen mesquite poeder door! Wat ze wel hadden was suiker. Ik dacht, laat ik maar mijn eigen bbq kruiden mix maken en ipv suiker, gebruik ik die mesquite poeder. 

mesquite-nuts-tray

Het was verassend lekker. De smaak, eerlijk gezegt, heeft niks met die mesquite chips te maken, maar dat geeft niet. Deze noten zijn pittig en krokant, en gebruiken geen suiker! 

mesquite-nuts-table

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *